Selecteer een pagina

Pianolespraktijk

Linda Smolenaers

Workshops

In de pianolespraktijk zijn behalve pianolessen ook enkele kunstzinnige workshops te volgen. De (piano) muziek heeft hierin een centrale plaats. Deze workshops kunnen in de pianoles ingepast worden, maar ook los van de pianoles gevolgd worden.

Heb je interesse? Neem dan gerust contact op. Ook als niet-pianoleerling ben je van harte welkom!

Closed item

Workshop 1 KLANK en KLEUR

 “Muziek geeft een ziel aan het universum, vleugels aan de geest, lucht aan de fantasie en het leven aan alles,” zei Plato.

Er zijn verschillende manieren om kleur in muziek te kunnen ervaren. Zet eens een muziekstuk op en luister met gesloten ogen. Welke kleur of kleuren ervaar je tijdens het horen van de muziek? Andersom kan natuurlijk ook: d.m.v. muziek een bepaalde kleur bij jezelf activeren: ‘groene’ muziek geeft rust en kalmte.

In deze workshops ga je jouw muziek-kleurervaring spelenderwijs weergeven. Dit doe je bijv. door met een kleurpotlood op papier te bewegen terwijl je naar muziek luistert. Je maakt een dubbelhandige krijtsonate en doet een spel met complementaire kleuren. Zo ontstaan verschillende kunstwerkjes.
Er kan d.m.v. verdiepingsvragen dieper op de klank- en kleurervaring ingegaan worden. Wil je alleen op een leuke, ontspannen manier eens anders met muziek omgaan, dan is daar ook alle ruimte voor.

Een workshop KLANK & KLEUR is te volgen als een losse workshop óf in de vorm van een traject langs diverse muziekstijlen (traject 1 van 6 bijeenkomsten: van Middeleeuwen tot Expressionisme of traject 2 van 7 bijeenkomsten: van klassiek tot pop).
Deze workshop is geschikt om individueel, als groep of als gezin te volgen. Ook leuk als bedrijfsuitje!

Kunstzinnige ervaring is niet vereist. Iedereen kan het!

Duur workshop: 1 tot 1,5 uur
Dag en tijdstip: in overleg
Kosten: € 20,00 p/p voor een losse workshop.
Traject 1: € 105,00 Traject 2: € 125,00                                                                               Incl. materiaal, koffie/thee en iets lekkers
Aanmelden voor de workshop kan via CONTACT.

 

Workshop 2 KLANK & EMOTIE

.”Waar woorden falen, spreekt de muziek”, aldus Hans Christian Andersen.

Door de eeuwen heen hebben talrijke componisten zich met emoties bezig gehouden en deze omgezet in klank. Muziek brengt ons in een blije stemming of raakt ons tot tranen toe. Het fortissimo van een orkest geeft ons een aangename rilling en een diepe zangstem heeft een kalmerend effect. Het is verbazingwekkend hoezeer klanken ons beïnvloeden. De wisselwerking tussen muziek en emoties is fascinerend.

In een workshop KLANK & EMOTIE maak je aan de hand van een bepaalde emotie kennis met hoe componisten door de muzikale geschiedenis heen hier uitdrukking aan hebben gegeven. Ook komt er steeds een stukje geschiedenis aan bod.

Deze workshop kan individueel of als groep (max. 6 pers.) gevolgd worden. Het is mogelijk om één enkele workshop te volgen of een traject van zes verschillende bijeenkomsten.

Duur workshop: 1,5 uur
Dag en tijd: in overleg
Kosten: € 20,00 p/p per workshop, € 105,00 voor het hele traject van 6 bijeenkomsten. Incl. koffie/thee en iets lekkers
Aanmelden voor KLANK & EMOTIE kan via CONTACT.

Workshop 3 KLANKKUNST

“Iedereen die mijn muziek begrijpt, zal nooit meer ongelukkig zijn.” L.v.Beethoven.

Deze workshop is vooral geschikt voor pianoleerlingen, maar kan ook geschikt worden gemaakt voor niet-pianisten.

Doe mee en maak KLANKKUNST!!
In dit traject maak je in zes bijeenkomsten een eigen kunstwerk én ben je tegelijkertijd onderdeel van een groter project. Pianomuziek vormt het uitgangspunt van dit ‘Gesamtkunstwerk’. Aan bod komen verschillende kunstzinnige stappen: het maken van een ‘duimpotje’ van klei, het toepassen van (klank)kleur, het luisteren naar gedichten, het maken van ‘muzikale krabbels’ en de creatie van een ‘soulkaart’. In de zesde bijeenkomst delen we ervaringen en maken we ons kunstwerk compleet. Uiteraard mag je je eigen kunstwerk mee naar huis nemen.

Dit kunstzinnige traject kan een bijzondere en speelse aanvulling op de pianoles zijn voor wie het leuk vindt om meerdere kunstdisciplines met elkaar te verbinden. Hierdoor ontstaat er meer muzikale verdieping.

Wil je aan KLANKKUNST deelnemen of wil je meer informatie over dit project: vraag ernaar in de pianoles of via CONTACT.
Pianoleerlingen betalen alleen de materiaalkosten: € 15,00 voor het hele traject van zes bijeenkomsten.
Andere geïnteresseerden: tijdstip en prijs in overleg.

 

 

Samenklank